ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Zastupitelstvo mělo v podtitulu 18. a neslo se ve znamení šance města na rozvoj. V souvislosti s rozšiřováním průmyslové zóny v Hylvátech o tom přišel zastupitele přesvědčit zástupce společnosti z Lanškrouna, která má záměr do Ústí přemístit centrum svého rodinného podnikání. Městu by měl přinést 250 nových pracovních míst.

Že je to pro město, které přišlo zrušením Perly o 400 pracovních míst, nová šance, si v diskusi uvědomovali všichni přítomní. Nakonec městu šanci na rozvoj dali a Smlouvu o budoucí smlouvě na nákup zhruba 18 parcelních pozemků podpořili. Rozhodovalo se také na poli sportovním, a to podporou stavby haly, kterou má v záměru postavit Tenisový klub. Ústy svých zástupců vysvětlil, proč ji začne stavět až příští rok a od města žádal spoluúčast ve výši 30 %, tedy asi přes 3 miliony korun.

S odkazem na zavedenou praxi, že město žadateli přispěje, pokud si sežene dotaci, zastupitelé spolufinancování nové tenisové haly podpořili. Vyhlášením urbanisticko-architektonické soutěže k revitalizaci Perly 01 dali zastupitelé zelenou také zatím nevyužitému objektu v centru města.