ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Kulturní dům v Ústí nad Orlicí se na jeden den proměnil na místo setkání dětí s kostýmy různých pohádkových postav a povolání. Na ně zde čekal program v podobě dětské hudby a zábavy.

Celá akce se konala v duchu loupežnické pohádky Lotrando a Zubejda a na  rodiče s dětmi čekalo i zahájení v podobě vystoupení mažoretek. “Dnešním karnevalem provází paní učitelka Kaplanová se svými studenty ze střední zdravotní školy v Ústí nad Orlicí,” zmínila Kateřina Fišerová, pořadatelka karnevalu.

Na tanečním parketu se vystřídalo několik kostýmů. Nejčastějšími návštěvníky byly děti v předškolním věku, ale objevilo se i několik starších sourozenců. Favority mezi kostýmy se letos staly princezny a lesní víly. Nechyběli ale ani hasiči a několik zvířat. Děti si na závěr karnevalu mohly odnést i ceny z tomboly. “Pro děti je připravená i bohatá tombola a ceny do tomboly věnovali drobní sponzoři, ale velkou podporu máme od Pardubického kraje a města Ústí nad Orlicí, takže děkujeme.” řekla na závěr Kateřina Fišerová.