ČESKÁ TŘEBOVÁ – Zahájení modernizace silnice II/358 v úseku od světelné křižovatky v České Třebové s ukončením za železničním podjezdem je předpokládáno začátkem září, dokončení stavby pak v polovině listopadu. “Termín ukončení je závislý na neplánované opravě vodovodního řádu, kdy jeho správce požádal zhotovitele o možnost provedení opravy v rámci této stavby,” prozradil Dominik Barták, tiskový mluvčí Pardubického kraje. Náklady na tento úsek činí 11 a půl milionu korun včetně DPH. “Budou nevyhovující konstrukční vrstvy vozovky nahrazeny novými s následnou pokládkou asfaltobetonového krytu vozovky. Bude také provedeno nové vodorovné a svislé dopravní značení,” dodal Dominik Barták.

S rekonstrukcí jsou spojená i jistá dopravní omezení. “Spolupracovali jsme s policií na navržení dopravních opatření tak, aby se města dotkla ta uzavírka co nejméně, to znamená zajistili jsme, aby byl příjezd na parkoviště do Václavské ulice, aby byl zajištěn i přejezd v ulici Habrmanova přes Litomyšlskou, protože to je pro nás důležité,” řekl Dalibor Zelený, místostarosta města Česká Třebová. Dojde i ke změně autobusové dopravy. “Ty autobusové zastávky Trávník, Habrmanova budou zrušeny. Místo nich je nově zřízena autobusová zastávka u prodejny na rohu té Vyšší dopravní akademie v ulici Masarykova, kudy všechny autobusy na Ústí a Litomyšl budou jezdit,” doplnil Dalibor Zelený.

S dopravními uzavírkami se řidiči potýkají i na jiných úsecích této silnice. V současné době probíhá její rekonstrukce i v Litomyšli.