LANŠKROUN – Na konci loňského roku bylo staveniště předáno zhotoviteli stavby a nic nebránilo tomu, aby mohla modernizace začít.

Každý, kdo nyní prochází okolo této budovy v Sokolské ulici, si mohl povšimnout stavebního ruchu před hlavním vchodem. “Venku už jsou hotový základy pro nástavbu nebo lépe řečeno pro přístavbu, která rozšíří tuto budovu, a tady vidíte vedle nás, že už je vedle nás zadělanej prostor, ve kterém se provádí bourání příček v tomto patře a přijde tam jiná dispozice učeben,” řekl ředitel SOŠ a SOU Lanškroun Jaroslav Novák. “Na škole bude zřízeno 12 odborných učeben přírodovědného a technického vzdělávání, speciální laboratoře a sociální zařízení pro žáky a učitele. Bude se jednat o učebny a dílny určené především technickým oborům,” doplnil mluvčí Pardubického kraje Dominik Barták.

Kromě nových učeben bude stavebními úpravami a vybudováním venkovního výtahu také zajištěn bezbariérový přístup. O financování celé modernizace se podělí několik subjektů. “Akce je částečně spolufinancována z 33. výzvy IROP a ze státního rozpočtu, předpokládané náklady celé stavby jsou 52,5 milionu korun. Spolufinancování ze strany Pardubického kraje je přibližně 13 milionů korun,” sdělil mluvčí Pardubického kraje Dominik Barták.

Práce prý zatím probíhají podle harmonogramu a hotovo by mělo být v prosinci tohoto roku.