ČESKÁ TŘEBOVÁ – Klub mládeže pro náctileté otevřel DDM Kamarád v České Třebové. V prostorách bývalé Domovinky a pod názvem Rébus ho budou moci využívat hlavně děti, které se nechtějí vázat docházkou do kroužků DDM. Slavnostní zahájení provozu proběhlo ve čtvrtek 19. září.

Pásku přestřihl i zástupce divadelního souboru Knoflíček a hosté, kteří se o vznik klubu nejvíce zasloužili. I když myšlenka na zřízení takového klubu přišla od města, vybavení a provozování se nakonec ujalo DDM. Nejvhodnější prostory našel v bývalé Domovince, pro které město hledalo využití už více jak rok. Samotný klub má optimální kapacitu do 16 lidí a je samozřejmě nekuřácký. Nechybí zde šatna a WC a klubovna je rozdělena na několik částí.

Českotřebovský DDM do jeho oprav a zařízení investoval 42 tisíc korun. V provozu bude klub v úterý a čtvrtek pod dohledem odborného pracovníka z Domu dětí, a to k volnému hraní, vzájemným diskusím nebo poradě a pomoci. Samotní divadelníci, kteří nad klubem převzali dobrovolný patronát, pak plánují prostory využít ke krátkým divadelním představením.