ČESKÁ TŘEBOVÁ – Spolek za Jeden provaz, který se věnuje spolupráci studentů gymnázia Česká Třebová a veřejnosti, se zdravotně znevýhodněnými spoluobčany, uspořádal v pořadí již 8. Podzimní benefiční ples. Ten se uskutečnil v sobotu 5. listopadu v sále restaurace Na Horách.

Spolek byl založen už v roce 2009 a od té doby pořádá vždy na podzim benefiční plesy. Ty si kladou za cíl pomoci zdravotně znevýhodněným spoluobčanům. U zrodu spolku stály Kateřina Smrčková a Zuzana Vondrová.

Finanční výnos z benefičního plesu byl určen Terezce a Verunce Javůrkovým, a to na asistenční služby a na kompenzační a rehabilitační pomůcky. Rodinu oslovil s návrhem benefičního plesu sám spolek Za jeden provaz. Letos poprvé byl finanční výtěžek určen pro jednotlivce, ne pro organizaci.

Benefiční ples byl prostoupen filmovými rekvizitami, nechyběl popcorn na stolech, fotokoutek, kdy byly fotografie po stranách zdobené jako filmový pásek, a byla zde rovněž možnost vyzkoušet si výrobu loutkové animace. V sále byly zavěšeny filmové klapky, na stolech byly fotografie ze známých filmů a nechyběly ani rekvizity. Na stolu označeného fotografií z filmu Marečku podejte mi pero tak bylo položené pero, na stolu s fotografií z filmu Tři oříšky pro Popelku zase nesměly chybět tři oříšky. Dokonce i na lístcích do tomboly byly napsány filmové hlášky, ze kterých byla vytvořena soutěž.

Vrcholem večera bylo předávání finančního obnosu, který ve finále činil 31. 000 korun.