LANŠKROUN – Psí útulek v Lanškrouně se otevřel veřejnosti a uspořádal tradiční Štěkání a mňoukání na Ježíška. Vánoční stromeček byl již v dopoledních hodinách obklopen množstvím dárků, které poslouží k denní péči o zvířata.

V útulku, kde se aktuálně starají o 17 psů a 25 koček. Dárkem nemuselo být jen krmivo nebo hračky. Pejsci byli vděční i za chvíli ve společnosti lidí.  Hojně byla využívána možnost procházek s pejsky. “Návštěvníci se můžou podívat, na to, kde naši pejsci žijou, jak máme vybaven útulek, a můžou si půjčit nějakého našeho svěřence na procházku.” řekla pro OIK TV Renata Kristková, vedoucí útulku. Pod stromečkem bylo množství granulí, ale určitě to není to jediné, co by zvířata potřebovala.”Naši pejsci uvítají nejenom granule, ale i konzervy, tabletky na odčervení, pipety klidně i proti blechám, to samé kočičky.”, dodává Kristková.

Ti, kdo by chtěli přinést zvířátkům vánoční dárek, ale nestihli se zúčastnit akce, mají stále možnost. Jsou vítány jak dary v podobě pamlsků, tak i finanční. “Útulek bude pro veřejnost otevřen v další dny od úterý do neděle od dvou hodin do čtyř, takže v tento čas můžou návštěvníci přijít na útulek a dovézt zase nějaké dárky.” dodává vedoucí útulku.

Asi největším dárkem pro opuštěné zvíře je nalezení nového domova. Tři štěňátka a jedno koťátko získali domov ještě v průběhu konání akce, které se zúčastnilo přibližně 450 lidí. Darované krmivo vydrží přibližně na tři měsíce.