LANŠKROUN – S podporou českotřebovských pejskařů může nadále počítat psí útulek v Lanškrouně. Během letošního roku už tam putovala druhá materiální pomoc. Celkem 19 současných obyvatel jim za to prostřednictvím naší kamery posílá děkovný psí pozdrav.

Někteří pejsci jsou tu dlouho, jiné sem náhoda přihrála teprve před několika dny. Všichni ale touží po jednom – najít nový domov a hodné pány. Kromě zatoulaných a odložených psů přijímají v útulku také zvířata týraná. Své o tom ví fenka Asta, která dlouho žila na prostoru 1×1 metr. Nemůže na zadní nohy a čeká na vozíček, který jí pomůže se pohybovat. Zařízení se nachází v těsném sousedství lanškrounské veterinární školy. Její studenti jsou pro útulek největším zázemím nejen pro krmení a venčení, ale také jako noví psí majitelé. Ani pejskaři z České Třebové nejsou výjimkou. Ti navíc útulek pravidelně podporují.

V neděli tam dopravili výsledek už druhé z pravidelných sbírek. Stejně jako českotřebovští pejskaři zůstávají útulku příznivě nakloněni i lidé z nejbližšího okolí. Dokázali to při poslední sbírce, ze které do útulku dorazilo 638 kg granulí, z toho 138 kg bylo přímo z České Třebové. Psím obyvatelům vystačí na zhruba 3 měsíce krmení.