LANŠKROUN – V celém loňském roce probíhala na Městském úřadu v Lanškrouně soutěž nesoucí název Úředník roku. Na konci prosince byla soutěž ukončena a je tak známa vítězka, respektive vítězky.

Soutěž Úředník roku byla rozdělena na dvě ceny. Jedna byla Úředník Lanškrounska a druhá Úředník roku. Ta prvně jmenovaná byla založená na pozitivních písemných ohlasech od obyvatel. Těch přišlo celkově 26. Nejvíce z nich se týkalo Hany Kvapilové, referentky živnostenského úřadu, která se tak stala vítězkou. “Byla jsem překvapená, samozřejmě mě to potěšilo. Snažíme se dělat pořád dobře svoji práci, ale když vás někdo ocení, tak jsem byla potěšená,” řekla referentka lanškrounského živnostenského úřadu Hana Kvapilová.

Na úřadě ale pracují samozřejmě i pracovníci, kteří do styku s veřejností příliš nepřijdou. Právě těch se týkala cena Úředník roku, kterou nakonec získala Radka Dostálová z finančního odboru. “Ta byla vybrána na základě doporučení jednotlivých vedoucích odborů nebo oddělení, každý z nich vybral jednoho, a hlasováním poté byl vybrán ten konkrétní Úředník roku,” vysvětlil tajemník MěÚ Lanškroun Jaroslav Brandejs.

Vítěz každé soutěže musí pochopitelně také obdržet nějaké ocenění. Zatímco, například hokejisté hrající NHL získají trofej v podobě Stanley Cupu a nejlepší herci Oscara, tak lanškrounští úředníci dostali spíše praktická ocenění. “Cena úředníků pro Úředníka roku byl zájezd pobytový. Pro úředníka, který vyhrál cenu občanů Lanškrounska to byl dárkový koš. Co se týče ceny pro občany města, tak to byla večeře s tajemníkem, kterou jsem absolvoval s paní Hanou Motlovou,” doplnil tajemník MěÚ Lanškroun Jaroslav Brandejs.

S vyhlášením této ankety na rok 2018 se dle tajemníka Jaroslava Brandejse zatím nepočítá.