ČESKÁ TŘEBOVÁ – Hokejbalový klub TJ Lokomotiva sice již několik let působí v druhé nejvyšší republikové soutěži, kde navíc mužstvo dosáhlo i na medailová umístění, ale dlouhodobě se potýká s nekvalitou hrací plochy.

Hřiště je v provozu již 12 let. Za tuto dobu vykazuje hrací plocha známky opotřebení. To už dosáhlo takové míry, že klubu byla několikrát udělena výjimka pro účast v 1. národní hokejbalové lize. “Kontrolu jsme tady měli těsně před play-off, to znamená někdy v průběhu března tady byli šéf sportovně-technické komise pan Průša společně se šéfem komise rozhodčích panem Pikulou, a řekli, že dál nám výjimku nemůžou prodlužovat,” řekl manažer hokejbalového oddílu Jaroslav Badzik.

Pokud by povrch nebyl opraven, mohlo by se stát, že by Lokomotiva v nové sezóně nemohla hrát v druhé nejvyšší soutěži na domácím hřišti. Klub proto požádal o pomoc vedení města. “Musíme celé hokejbalové hřiště rozebrat, udělat spodní odvodnění, nové vrstvy a položit nový povrch,” nastínil rekonstrukci starosta města Jaroslav Zedník.

Práce na obnově popraskané hrací plochy by měly být zahájeny v nejbližších týdnech. “V současné době proběhlo výběrové řízení na dodavatele stavby. Máme na to prázdniny, abychom to opravili,” sdělil OIK TV starosta Zedník. “Předpokládáme, že bychom na hřiště mohli až v druhé polovině měsíce srpna,” řekl manažer hokejbalového oddílu Jaroslav Badzik.

Rekonstrukce hřiště bude hrazena z rozpočtu města. “Původně jsme předpokládali, že oprava povrchu bude stát půl milionu korun. Po sondách jsme zjistili, že technický stav je horší, takže stavba bude stát necelých 1,5 milionu korun,” doplnil starosta Zedník.

V budoucnu by se hokejbalisté mohli přestěhovat do nových šaten. Ty by měly být součástí dopravního hřiště, které má být vybudováno na místě bývalé bikrosové dráhy. “V rámci technického zázemí pro dopravní hřiště by mělo vzniknout i zázemí pro hokejbalový klub jako šatny, sociální zázemí a nějaká klubovna,” uzavřel starosta České Třebové Jaroslav Zedník.