ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Na pravidelných setkáních vedení města a obyvatel veřejnost upozorňovala na neuspokojivý stav ulice Československé armády. Radnice proto připravuje její rekonstrukci. “V tomto týdnu byly zveřejněny podmínky výběrového řízení. Protože se jedná o zakázku, která je v limitu zákona o zadávání veřejných zakázek, postupujeme otevřeným řízením,” sdělil OIK TV starosta města Petr Hájek.

V ideálním případě by práce mohly být zahájeny letos v září. Do listopadu se poté počítá s opravou první části ulice. “Jedná se o úsek, který bude od kruhového objezdu do zatáčky pod dětskou poliklinikou,” doplnil starosta Hájek.

Modernizace druhého úseku je naplánována na duben až červen příštího roku. Po dokončení by ulice měla mít novou celou skladbu konstrukce vozovky, chodníky, obrubníky a úpravou má projít i veřejné osvětlení.

Rozsáhlá rekonstrukce si samozřejmě vyžádá dopravní omezení. “Práce budou probíhat za úplné uzavírky. K tomuto nám dal souhlas Dopravní inspektorát Policie ČR a zároveň podmínky objízdných tras byly konzultovány zejména s nemocnicí, záchrannou službou a hasičským záchranným sborem,” uvedl starosta města Petr Hájek.

Objízdná trasa by měla být vedena ulicemi T. G. Masaryka a Žižkov. Odhadovaná cena celé akce je 15 milionů korun včetně DPH. Vedení města však předpokládá, že zakázku vysoutěží levněji.