ČESKÁ TŘEBOVÁ – Hejtman Pardubického kraje zahájil svá pravidelná setkání se starosty v novém volebním období. Jako první zavítal do místa svého bydliště, do České Třebové. S nově zvoleným vedením města prodiskutoval různé projekty a možnosti spolupráce. “Ono sem tam někdy je potřeba prostě určitá změna a tady vnímám, že ta změna může vést právě k uvolnění vzájemných vztahů a doufám, že ta pracovní atmosféra, která se nabízí, tak bude pokračovat po celé volební období,” řekl Martin Netolický. Na programu bylo jednání nejen se starostkou Magdalénou Peterkovou, ale také s místostarosty, radou města a se starosty okolních obcí Přívrat, Rybník a Semanín.

“Máme také spolu mnoho témat, které nás pojí, včetně například oprav krajských komunikací, tedy silnic druhých a třetích tříd, je to školství, střední školství a jsou to všechno věci, které přímo či nepřímo souvisí s činností v rámci komunální politiky,” sdělil nám Martin Netolický. Jednalo o rozvoji dopravní infrastruktury, například o rekonstrukci silnice z České Třebové směrem do Litomyšle. Dále hejtman informoval o svých jednáních s vedením Správy železniční a dopravní cesty. Tématem byla spoluúčast na rekonstrukcích nejen krajských, ale i městských silnic v okolí terminálu. “Ke konkrétním záležitostem se budeme dostávat postupně, protože i my sami ve vedení nejdříve musíme stanovit jakési priority, harmonogram toho co chceme zvládnout za ty čtyři roky, protože samozřejmě nepůjde hned všechno,” řekla Magdaléna Peterková.

Z radnice se následně přesunuli na místní Gymnázium, kde se podívali na výsledky rekonstrukce. Dále ve měli na svém programu návštěvu Vyšší odborné a Střední školy technické. “Mám z toho setkání velice příjemný pocit, bylo z části samozřejmě i pracovní. Hovořili jsme o investicích, o našich plánech, o našich vizích, ale nemohli jsme pochopitelně stihnout všechno,” dodala Magdaléna Peterková.