ČESKÁ TŘEBOVÁ – Před nedávnem jsme Vás informovali o absenci bezbariérového přístupu na hlavní pobočce pošty v Ústí nad Orlicí. Ukázalo se, že situace není nejrůžovější ani v sousedním městě s kohoutem ve znaku.

Filiálka České pošty se sídlem na náměstí Jana Pernera byla po rekonstrukci otevřena na začátku letošního roku. Při modernizaci však nebyl stoprocentně vyřešen bezbariérový přístup do budovy. “Není to tím, že by se na to zapomnělo. Samozřejmě musíme počítat i s technickým stavem té dané lokality,” řekl k problematice tiskový mluvčí České pošty Matyáš Vitík.

Českotřebovská pošta je jednou z těch, kde je podle mluvčího Vitíka odbavování imobilních klientů řešeno za pomoci zvonku. “Je to celkem standardní řešení u těchto případů. V praxi to znamená, že buď ta matka s kočárkem, nebo imobilní občan zazvoní na ten zvonek a právě pracovník pošty přijde k tomu zvonku a na místě můžou vyřešit, spolu s tím klientem, veškeré poštovní služby,” popsal Matyáš Vitík.

Na lepší časy se však má začít blýskat ještě letos. “V současné době jsme v jednání s Českou poštou tak, abychom tuto věc odbourali, aby opravdu celý ten prostor byl bezbariérový,” sdělil OIK TV starosta města Jaroslav Zedník. “V prvním pololetí letošního roku je naplánováno vybudování takzvané nájezdové plošiny pro buď handicapované, nebo například pro matky s kočárky,” uzavřel mluvčí České pošty Matyáš Vitík.