ČESKÁ TŘEBOVÁ – Gymnázium naplno využívá nepřítomnosti studentů, opravy probíhají v plném proudu. Změní se nejen vnitřek budovy, ale i její okolí. Od začátku roku probíhal projekt odvlhčení části suterénu, který je již hotový.

Nyní se škola potýká s další rekonstrukcí. Předpokládané náklady jsou 16,95 milionu korun. Všechny kabinety i učebny se budou pyšnit novými počítačovými rozvody. Do budovy přibyde nejen bezbariérový přístup a malý výtah. “Budeme mít především dvě nové odborné učebny a to učebnu fyziky a biologie, vč. kompletního vybavení. Tedy včetně výpočetní techniky, nových tabletů, interaktivní tabule, fyzikálních souprav, atd.,” řekl Josef Menšík.

Součástí projektu je zkrášlení okolí školy a vybudování biologického biotopu. “To by měl být takový hezký kout blízko budovy našeho gymnázia. Středem toho všeho bude jezírko s lávkou, které bude sloužit k různým biologickým pozorováním,” sdělil OIK TV Josef Menšík.

Dále se ve venkovních prostorách bude nacházet posezení pro studenty kolem stromů, kryté stanoviště na kola i přístřešek pro kontejnery a kompostér. Vznikne nová sadbová úprava terénu včetně skalky. Hrubé stavební práce by měly být hotové nejpozději do konce prázdnin. Dodávka vybavení a terénní úpravy vnějších prostor musí být hotové nejpozději do konce kalendářního roku 2018.