ČESKÁ TŘEBOVÁ – Stejně jako v předchozích několika letech oslavili českotřebovští gymnazisté studentský svátek Majáles průvodem. Ten během pouti ulicemi města přilákal pozornost celé řady kolemjdoucích. Některým z nich se ale při pohledu na masky možná tajil dech.

Ve chvíli, kdy se studenti Gymnázia Česká Třebová začali shromažďovat na dvoře školy, bylo odtajněno téma letošního průvodu. Zástup zombíků či drákulovská družina dávaly tušit, že městem projdou postavy z nejrůznějších hororů. Někteří účastníci ale tomuto žánru na chuť nepřišli. Co se týče vztahu, tak bohužel to je nula, protože horor rozhodně není šálek mé kávy, ale jako součást celé té ´Drákulovské rodiny´ se cítím dobře, protože vždycky určitě je fajn jako vyučující, když se dostanu mezi studenty,” sdělila OIK TV třídní 2. C a spoluorganizátorka průvodu Daniela Fricová.

Právě i mezi studenty se našli tací, kteří hororům zrovna neholdují. To je však neodradilo od toho, aby se zapojili a takzvaně netrhali partu. Nemám ráda horory, mám noční můry z toho, takže jsem se vlastně, jsem to nechala na naší třídě, co vyberou a většina třídy chtěla ´It´, takže jsme to odhlasovali,” prozradila Sára Blaško z 1. A.

Co by to bylo za hororový průvod, kdyby se v něm neobjevily smrtky. Ty učarovaly 7. A. Tak nejtěžší asi bylo malovat obličeje, protože nějaká stará trička, tak to bylo jednoduché sešít. A kosa? Jsou většinou udělané z hokejky a z kartonu, omotané izolepou,” uvedl Filip Sejkora ze 7. A.

Za klasiku daného žánru by bylo možné označit snímek, jehož hlavní postavou je Freddy Krueger. My jsme vybírali asi ze tří ještě hororů a právě tohle se nám zdálo asi nejlepší, jako na ztvárnění toho kostýmu a tak,” odtajnila studentka ze 3. A Nikola Mikulová.

Majálesový průvod, který prošel obvyklou trasu městem, nakonec za pozornosti obyvatel doputoval zpět do míst, odkud vyšel. Přestože jeho obsazení bylo skutečně hororové, nemáme hlášeny žádné oběti na životech.