ČESKÁ TŘEBOVÁ – Každoroční průvod masek prošel v úterý centrem města Česká Třebová. Studenti gymnázia tak veřejně připomněli, že Majáles – oslava lásky a studentského života je po roce opět tady. Samotný průvod vyrazil na cestu krátce po 13. hodině. Pod transparentem školy a s pedagogy v čele zamířil přes Nové náměstí do historického centra města.

Průvodce mu dělali strážníci městské policie, publikem byli okolojdoucí a lidé čekající na chodnících. Kudy průvod prošel, vyvolal úsměv a pobavil. Aby si mohli diváci atmosféru studentského veselí náležitě vychutnat a kulisy, kostýmy i líčení účastníků dostatečně prohlédnout, udělal průvod kolečko okolo celého Nového náměstí. Pro některé to byla příležitost k připravené hudební vsuvce.

Stejná situace se pak opakovala na Starém náměstí, kudy ale studenti jen prošli. Majálesové oslavy mají na českotřebovském gymnáziu tradici. Ta novodobá, ve formě průvodu městem a s následnými soutěžními hrami pro veřejnost, trvá pět let. Letošní téma „Historické epochy lidstva“ zařadilo do průvodu indiány, vojáky i hippies stejně jako Staré Egypťany nebo Beatles.