ČESKÁ TŘEBOVÁ – Město žije sportem a zábavou! Včera začal jubilejní dvacátý ročník celoměstské akce Týden sportu, který potrvá až do páteční noci. V obležení jsou nejen všechna sportoviště ve městě, ale také Staré náměstí při odpolední a večerní zábavě.

Pro děti a dospělé je připraveno na více jak 30 druhů sportů a o zábavu se na Starém náměstí postará více jak 40 vystupujících převážně místních tanečníků, skupin nebo jednotlivců.

Sportovní zahájení celoměstské akce již tradičně začalo na Pekláku. V nejprestižnějším Běhu na Sněžku, což je štafeta 16 x 100 metrů zvítězila v obou stupních ZŠ Habrmanova. Na Pekláku se také soutěžilo v přetahované nebo ve shybech na hrazdě. Naopak pod střechou se rozběhly souboje ve vybíjené. Odpolední sportování patřilo petanque, stolnímu tenisu a volejbalu. Kulturní program na Starém náměstí zahájila hymna, složená pro tuto akci. na svědomí ji má Josef IX.

První vystoupení patřilo místní skupině Carramba. Vyhlašování nejlepších sportovců prvního dne přijel podpořit i hejtman Pardubického kraje a Českotřebovák Martin Netolický. Po vystoupení další stálice této akce litomyšlské country skupiny Xilt přišla na řadu taneční vystoupení.

Nejenom Týden sportu začal slavit, ale také místní skupina Poutníci, která na pódiu začala slavit své 45. narozeniny.

Hlavní hvězdou prvního večera se stal Jakub Smolík. V jeho vystoupení nechyběli jeho největší hity “Až se ti jednou bude zdát” nebo “Jen blázen žárlí”. V závěru došlo také na čerstvou novinku, která první den akce zakončila.