ČESKÁ TŘEBOVÁ – Další sportoviště se v rámci letošního 18. ročníku “Týdne sportu” stala dějištěm nejrůznějších klání. Hned v několika disciplínách prověřil schopnosti a dovednosti sportovců-školáků atletický víceboj, který proběhl v areálu Gymnázia Česká Třebová. V úterý se sportovalo i na dalších místech.

Podvečerní program zahrnoval vystoupení tanečnic ze ZUŠ. Chybět nemohlo tradiční vyhlášení nejlepších sportovců. Stálicí mezi účinkujícími je kapela Rozladěnci, která se opět připomněla na domácí scéně. Druhý den slavností vyvrcholil koncertem skupiny České srdce. Ta příchozím nabídla průřez svou dosavadní tvorbou.

Středeční sportovní program nabídl novinku v podobě závodů v orientačním běhu. Kontroly byly rozesety po parku Javorka a okolí. Ze sportovišť se dění následně přeneslo na Staré náměstí, kde publiku zahrál starý známý Josef IX. Zlatým hřebem, alespoň podle návštěvnosti, byl koncert slovenského zpěváka Miroslava Žbirky.

Ani ve čtvrtek nedošly sportovcům síly, a tak se rozběhla měření sil ve florbalu, atletickém víceboji či vybíjené. Další události “Týdne sportu” zmapuje reportáž v úterním vydání ZPRÁV REGIONU.