ČESKÁ TŘEBOVÁ, ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Městská policie dohlížející na přechodech pro chodce, to byl první signál začátku nového školního roku. Ten byl zahájen také na ZŠ Habrmanova v České Třebové, která přivítala některé z šesti tisícovek prvňáčků z Pardubického kraje, jimž se 1. září změnil život.

Velký den bylo třeba zaznamenat fotografií, ale zároveň nemeškat. Ve třídě už totiž mohlo být plno, jako v 1. B ZŠ Nádražní. Tato třída se sice nenachází v budově, která letos slaví 120. narozeniny, ale slavnostní punc celé události dodalo přivítání od starosty města Jaroslava Zedníka.

Několik slov přidal i ředitel školy. Třídní učitelka dětem dokonce rozdala pamětní listy, aby na svůj první školní den nikdy nezapomněly.

Když třídu opustili rodinní příslušníci, mohli prvňáci vzít útokem koberec a najít mezi plyšáky toho, který byl označen jejich jménem. Stejný údaj byl uveden také na pamětních listech, které obdrželi žáci ZŠ Komenského v Ústí nad Orlicí. Pobyt v neznámém prostředí měl dětem zpříjemnit dar v podobě klauna. Došlo samozřejmě také na hřejivá slova od paní učitelky, pana ředitele a starosty města Petra Hájka.

Nezbývá než se přpojit a popřát, aby se dětem ve škole dařilo a líbilo.