LANŠKROUN – 22. února odstartovaly v Pardubickém kraji jarní prázdniny. Školáci se rozhodně nemuseli nudit doma, pestrý program pro ně připravily krajské sportovní areály, knihovny i domy dětí a mládeže.

V lanškrounském Damiánovi připravili letos pro děti z regionu volnočasový program na celý prázdninový týden. Například úterní Kreativní den, určený všem dětem, které rády tvoří, přilákal na dvě desítky dětských výtvarníků. Školáci pod vedením pedagožky volného času Pavly Málkové a lektorky Elišky Markové měli ve dvou ateliérech možnost vyzkoušet si postupně klubíčkování, tedy práci s vlněnou přízí, a výtvarnou techniku se zvláštním názvem quilling.

“Základem této techniky jsou barevné papírové proužky, které se pomocí špejle stáčí do spirálek a formují do různých tvarů,” prozradila OIK TV lektorka Eliška Marková, která měla quillingovou dílnu na starost. K vidění tu byl quillovaný papírový šnek, květina i pestrobarevný motýl.

A tomu, kdo by si chtěl quilling, tvorbu z vlny či podobné výtvarné techniky vyzkoušet i jindy, nabízí lanškrounský Dům dětí a mládeže Damián výtvarné kroužky a kurzy po celý školní rok.