ČESKÁ TŘEBOVÁ – V parku Na zámostí se konala dobrodružná hra pro děti s názvem “Putování za českotřebovskými strašidly”.

Celý letní program je pro českotřebovské městské muzeum ve znamení strašidel. Dobrodružná hra, která se obvykle konala v Javorce, tentokrát proběhla trochu jinak. “Hry už jsme nějaké měli, ale touto hrou jsme navázali na naši letní výstavu, která je také o strašidlech, takže tímhle pokračujeme,” sdělila OIK TV Hana Harapat.

Start byl v parku Na zámostí a děti musely obejít okruh kolem rotundy svaté Kateřiny, kde byli rozmístěni převlečení ochotníci, většinou z řad studentů, kteří dětem dávali úkoly. Na okruhu bylo osm zastávek. Mezi duchy se také vyskytovali vodník, čerti, bludičky i oběšenec.

“Děti mohou chodit po jednotlivých stanovištích, kde se dozví různé indicie k vysvobození právě toho ducha správce Riedera,” řekla Hana Harapat. Vysvobozený správce dětem nabídl sladkou odměnu a placku na památku. Uvidíme co si organizátoři z Městského muzea Česká Třebová, Domu dětí a mládeže KAMARÁD a Kulturního centra vymyslí na příští prázdniny.