ČESKÁ TŘEBOVÁ – Anketa o Nejkrásnější nádraží uzavřela nominace. Po Ústí nad Orlicí, které o titul neúspěšně usilovalo v roce 2008, se letos o štěstí mezi deseti navrženými kandidáty pokouší i železniční stanice v České Třebové.

Do soutěže se dostala na podnět navrhujícího Josefa Jirsy, který ho považuje za „….nejkrásnější co do výzdoby, funkčnosti i účelnosti“. Komplex nového dopravního terminálu podle něj splňuje všechny podmínky pohodlného cestování. V přednádraží je instalovaná moderní nadčasová socha Jana Pernera od sochaře Jaromíra Garguláka, vlastní výpravní budovu, jednu z mála u nás v kubistickém slohu, výtvarně doplňují fresky od výtvarníka Stanislava Víši. Stanice samotná pak prošla úpravami vnitřních prostor a stánků, byla zřízena pohyblivá schodiště a opravou už prošla téměř všechna nástupiště. Hlas českotřebovskému nádraží můžete dát do 11. listopadu, vyhlášení proběhne v Senátu ČR 12. prosince.

Hlas českotřebovskému nádraží můžete dát do 11. listopadu, a to prostřednictvím formuláře na www.nejnadrazi.cz, nebo SMS na číslo 736 300 202 ve tvaru NADRAZI JMENO STANICE. Hlasovací archy lze zaslat i poštou, a to na adresu Asociace Entente Florale CZ – Souznění, o.s., V pevnosti 159/5b, 128 00 Praha 2. Vyhlášení proběhne v Senátu ČR 12. prosince.