ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Každoroční finančně nákladné opravy kvůli úniku velkého množství vody v orlickoústeckém Aquaparku by měly být minulostí. Od září zde totiž probíhá rekonstrukce bazénů.

Nikdo by na první pohled nevěřil, že za pět týdnů bude aquapark znovu otevřen. V současné době chybějí tzv. dodělávací práce. Ty představují dodělání obkladů kolem bazénů a nebo úklid odpadu. Po té přijde na řadu instalace dna bazénových van a technologie. Následovat by měl zkušební provoz. Od dodavatele má být zrekonstruovaný areál předán 15. června. “My si potom necháváme týden na věci, které musíme udělat my. Zejména rozbory vody a podobně. Takže slavnostní otevření bude 22. června v pátek,” řekl pro OIK TV jednatel společnosti TEPVOS, Václav Knejp.

Novinkou zazáří zejména vany bazénu nebo prodítka, budou z nerezu. Změní se i atrakce. Přibude například vzduchovací lehátko. “Plné vstupné bude kolem sta korun, ale samozřejmě poskytujeme obrovské množství slev na městskou kartu a různé věci,” dodal Knejp. Podle jednatele Tepvosu není za úpravou vstupného tato 33 milionová rekonstrukce, ale postupně vzrůstající provozní náklady. Zejména mzdy a energie. Za posledních pět let se cena neupravovala vůbec.