foto: Pavel Veit

ČESKÁ TŘEBOVÁ – Letošní rok byl ve všech sportech velmi zvláštní. Nebylo tomu jinak ani v cyklistice. S netypickou sezonou se porvala Monika Simonová velmi dobře a z pohledu výsledků se dá označit za úspěšnou. Celou zimu probíhala klasická příprava a po návratu z březnového soustředění měla začít závodní sezóna. Bohužel už soustředění bylo poznamenáno vývojem pandemie v Evropě a bylo zkráceno. Zahájení sezóny bylo přesunuto až na červenec a tak příprava probíhala dále pouze při online závodech na domácích trenažerech. Veškeré velké mezinárodní podniky byly zrušeny a stejně tak české celoroční soutěže (extraliga masters, moravský pohár). Posunutím celé sezóny došlo K situaci, že prakticky třetím závodem letošní sezóny bylo amatérské Mistrovství republiky ve Vimperku. Monika Simonová se zúčastnila závodu v časovce a vedla si velmi dobře, když vybojovala na velmi náročné kopcovité trati stříbrnou medaili.

Jediným zahraničním závodním programem byl pro Moniku výjezd na dva závody  amatérské ligy v Rakousku. V prvním závodě v časovce do vrchu ve Wintersdorfu uniklo podium českotřebovské závodnici o jedinou vteřinu a skončila na čtvrtém místě. Druhý den si to ale vynahradila na  časovce v Seibersdorfu, kterou dokázala vyhrát.

Ve zkrácené sezóně se tak Monika Simonová stihla zúčastnit 15 závodů a z toho v jedenácti zvítězit. V současné době byla zahájena příprava na další sezonu u které věříme, že snad proběhne ve standardním režimu jako tomu bylo v dřívějších letech.

Za podporu v letošní sezóně velmi děkujeme partnerům: Armat spol. s r.o., Pardubický kraj, Eko Bi s.r.o., Elektro Franc, Skalický Transport, Sport Bárt, Vladimír Ureš, Město Česká Třebová, Pivovar Faltus, BB Cut, Auto Eso a Roman Houda.

Pavel Veit