ČESKÁ TŘEBOVÁ – Českotřebovské cyklistce Monice Simonové se podařilo zvítězit na světovém poháru masters, ve sprintu na jeden kilometr. Tento závod se konal  v rakouském St. Johannu jako poslední prověrka před Mistrovstvím světa, které se koná každoročně na stejném místě.

Následující MS masters už takové výsledky nepřineslo. Jak v časovce, tak i v silničním závodě obsadila Monika shodně 6. místo.

„V časovce mě to umístění mrzí, čekala jsem, že bych mohla bojovat o medaili. Se silničním závodem jsem ale celkem spokojená. Byly tam větší favoritky a podařilo se mi vydržet s nimi až do posledních chvil. Tam už ale nebyla síla umístění vylepšit,“ řekla k závodům Monika.

Poté se závodnice týmu Cyklotrénink F. Trkal, přesunula do italského Varese, kde se konalo vyvrcholení světové maratónské série Granfondo. Bohužel ani zde se v časovce úplně nedařilo a po loňském 9. místě dokončila letos Monika Simonová časovku na 17. místě.

„Na Varese jsem se moc těšila, konkurence je silná, a tak umístění v top 10 by bylo úspěchem. Bohužel už před závodem bylo jasné, že to nebude  můj den.  Podepsala se únava z přípravy, cestování a práce. Takže to dopadlo tak, jak to dopadlo,“ zhodnotila Monika závod.

Po kratším odpočinku se v závěru sezóny zúčastnila českotřebovská závodnice ještě několika zajímavých závodů v Čechách. Dařilo se především na extraligovém závodě na Ještěd, který dokázala vyhrát a také v časovce na Lucký vrch, kde obhájila vítězství v kategorii žen již potřetí za sebou.

Poděkování patří partnerům, kteří podporují Moniku Simonovou v letošní sezóně. Jsou to

JJT Transport,  Armat spol. s r.o., Pardubický kraj,  Eko Bi s.r.o., Elektro Franc, Skalický Transport, Sport Bárt, Stavebniny Ureš, Město Česká Třebová, Pivovar Faltus,  BB Cut,  Auto Eso

Pavel Veit