ALBRECHTICE – Obec nedaleko Lanškrouna se před nedávnem opět stala středobodem pozornosti mnoha příznivců motoristického sportu. Po osmileté odmlce se totiž v kalendáři závodů znovu objevilo měření sil s kopcem stoupajícím směrem k Horním Heřmanicím. “Se tady hlavně nejelo kvůli povrchu,  který už byl nevyhovující hlavně v dešti, kdy tady zůstávala voda. Nakonec se to povedlo, že před pár lety se tady udělal nový koberec,” sdělil OIK TV ředitel závodu Aleš Gänsdorfer.

Závodníci se poprvé od roku 2011 vrátili na trať plnou zatáček o celkové délce čtyř kilometrů. Přestože byla tato akce do seriálu Maverick Rescue Euro Cup zařazena jako volný nebodovaný podnik, přilákala k účasti téměř 70 jezdců. “Sešla se zde špička z Mistrovství republiky. To znamená Martin Vondrák je tady, Oskar Beneš je tady a další a další jezdci. Z Mavericku se tady objevil Roman Švorc,” řekl Aleš Gänsdorfer.

Na první den závodů bude v dobrém vzpomínat nejrychlejší jezdec Martin Vondrák. Ten vrch “Laudon” zdolal za 3 minuty 24 sekund a 56 setin.

Historické tabulky pak během druhého dne přepsal Miloš Beneš. S výkonem 2 minuty 59 sekund a 84 setin totiž vytvořil nový traťový rekord.