ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Ústí nad Orlicí ožilo svátkem motoristů, jela se tam “Ústecká21”. V Lázeňské ulici opět po roce startovala stovka jezdců ve svých rychlých vozech a rozburácela svými motory místní vrch.

Na závodníky čekala trať se 21 zatáčkami o délce 3600 metrů a s převýšením 210 metrů. “Jedeme českou trofej, jedeme mistrovství České republiky, takže to jsou jenom čeští jezdci a jedeme kandidátský závod mistrovství Evropy historických vozidel, kde je zde jenom pět vozidel,” uvedl ředitel závodu Jiří Janák. Kandidátský znamená, že pokud by zahraniční pozorovaté zhodnotili, že trať je vyhovující, mohlo by se zde příště jet i mistrovství Evropy historických vozidel.

Mezi závodníky jeli i několikanásobní držitelé titulu Mistr České republiky v závodech do vrchu. Jedním z nich byl Marek Rybníček, který jel s vozem Ford Fiesta VRC. Na třetím místě v absolutním pořadí v obou dnech skončil Dušan Nevěřil. Druhé místo rovněž v obou závodních dnech vybojoval David Komárek. Absolutním vítězem sobotního i nedělního klání se stal několikanásobný mistr ČR a držitel druhého místa na Mistrovství Evropy Miloš Beneš, který startoval s vozem Osala FA 30. A právě s tímto speciálem v neděli dokonce zajel  čas 1 minuta 48 sekund a 85 setin sekundy. Rychleji tuto trať žádný český jezdec nikdy nezdolal. V letošním 58. a 59. ročníku se ji pokusila v různých kategoriích zdolat stovka jezdců.