ČESKÁ TŘEBOVÁ, LITOMYŠL – Hokejbal má v České Třebové dlouholetou tradici. Není to tak dlouho, co muži Lokomotivy hrávali druhou nejvyšší tuzemskou soutěž.

Koncem letošního června se nejen ve městě s kohoutem ve znaku uskuteční vrcholná akce mládeže. “Světový pohár v hokejbale se bude hrát na zimních stadionech v České Třebové a v Litomyšli. A bude čtyřdenní,” sdělil OIK TV spoluorganizátor turnaje Jaroslav Badzik. “Bude se hrát ve dvou věkových kategoriích. Chlapců do šestnácti let a vůbec na svoji historickou mezinárodní premiéru se těší dívky do osmnácti let,” řekl tiskový mluvčí turnaje Filip Červinka.

Oba turnaje připravuje organizační výbor, který se pravidelně schází v útrobách českotřebovského zimního stadionu.

Před nedávnem bylo na tomto sportovišti odehráno klání, v jehož rámci se představily republikové výběry a týmy z okolí. Jak už název napovídá, “Světový pohár v hokejbale” bude záležitostí mezinárodní. “Do chlapecké kategorie spadají 2 týmy z Kanady, z České republiky, Slovenska, dorazí i Velká Británie. Mezi dívkami najdeme Češky, Slovenky a Britky,” doplnil Filip Červinka.

Vyloučena však není ani regionální účast. “V širší nominaci dívek je z České Třebové Lucie Rudová a v chlapeckém výběru je Jan Bečka z Letohradu. Uvidíme, jestli se udrží v nominaci,” poznamenal spoluorganizátor turnaje Jaroslav Badzik.

Zmíněná akce se v České Třebové a Litomyšli bude konat od 27. do 30. června, kdy dojde ke korunování vítězů obou měření sil.