ČESKÁ TŘEBOVÁ – Pochmurné podzimní počasí jakoby předznamenávalo v Třebové nepovedený výkon domácích volejbalistek proti Havlíčkovu Brodu. Hráčky Sokola v rámci 13. a 14. kola druhé volejbalové B ligy nastoupily do utkání z prvního místa tabulky, ale Havlíčkův Brod byl o pouhý jeden bod za nimi. První set prvního zápasu byl poměrně vyrovnaný, ale hostující hráčky měly lepší souhru a set získaly nejtěsnějším možným rozdílem.

Do druhého ale vlétly jako vítr, a než se domácí hráčky rozkoukaly, set skončil v poměru 8:25. Třetí set se Sokol snažil bránit, ale v koncovce nakonec podlehl 25:27. Trenér Hanzelka se snažil do druhého zápasu své hráčky motivovat, ale už tušil, že proti výborně hrajícímu Havlíčkovu Brodu bude tentokrát jeho tým krátký. Však taky Třebová hned první set druhého zápasu prohrála zcela jasně a přesně hrající hosté nepovolili domácím žádné drama ani ve zbývajících dvou setech. Trenér Hanzelka viděl prohru ve dvou rovinách, především ve skvělém soupeři. Havlíčkův Brod totiž těží z takřka kompletního týmu trojnásobných vítězek první juniorské ligy.

Zároveň se v Třebové začíná projevovat syndrom malého města: „Děvčata, jelikož mají školy, chodí málo trénovat a podle toho se to potom odvíjí. Navíc chybí několik hráček základu a to je hned znát,“ připomíná trenér. Třebová tak po drtivé prohře dvakrát 0:3 spadla až na pátou příčku tabulky. Spravit chuť si bude moci v sobotu po Mikulášovi, kdy odjede na palubovku slabšího Žižkova B.