ČESKÁ TŘEBOVÁ – První neděli v březnu bylo odehráno poslední kolo základní části basketbalového Východočeského oblastního přeboru. Česká Třebová solidně rozehranou sezonu dokázala završit umístěním v první čtyřce, které zaručuje postup do finálového turnaje.

V neděli 3. března domácí přivítali přeloučské béčko. SKB neměl nejlepší vyhlídky, přestože doma skoro neprohrává. Do utkání totiž mohlo nastoupit kvůli zraněním a jiným komplikacím pouze sedm hráčů. Utkání začalo určitým náporem Přelouče, ale domácím se podařilo nepříznivý stav rychle obrátit ve svůj prospěch. První čtvrtinu vyhrálo SKB 24:15. V dalším průběhu zápasu se náskok pro domácí utěšeně zvětšoval. Pouze poslední čtvrtinu vyhráli hosté, přesto je konečný výsledek jasný. Zápas skončil výsledkem 81:62, po čtvrtinách 24:15, 47:32 a 63:40.

SKB si účast v závěrečném turnaji zajistilo už v předchozích kolech a poslední zápas nemohl nic změnit. Havlíčkův Brod i Jilemnice měli pohodlný náskok a stejně tak Třebová na čtvrtou Skuteč. Bez ohledu na zápas k dobru, který má Skuteč, už je jasné, jak bude závěrečný turnaj vypadat. Pořadatelem bude vítěz základní části Havlíčkův Brod. Ten se v prvním semifinále utká se Skutčí, SKB vyzve Jilemnici. Trenér Vít Procházka věří, že se jeho týmu podaří Jilemnici zdolat. Havlíčkův Brod je však jako případný finálový soupeř velmi silný, letos doma ani jednou neprohrál. SKB splnil předsezónní plán a bude hrát o postup do Východočeské ligy.