LANŠKROUN (HRADEC KRÁLOVÉ) – V pátek 16.3. se sjely do H.Králové nejlepší týmy z ČR k odehrání finálového kola Českého poháru st.žáků. Byl to v pořadí již šestý turnaj ČP ročník 2017/2018. Z moravské části (první tři turnaje) jsme postoupili z prvního místa do celorepublikové soutěže, kde se utkaly nejlepší týmy z moravské a české skupiny. My jsme tedy postoupili automaticky mezi osm nejlepších týmů (celkem se finále zúčastnilo 24 družstev). Po dvou kolech jsme byli společně s Libercem na prvním průběžném místě, takže naděje na dobré umístění jsme si samozřejmě dělali. Věděli jsme, že to rozhodně nebude jednoduché, protože ve finálovém kole ČP se hrálo systémem play-off. Tři zápasy ve skupině i oba zápasy play-off byly velice vyrovnané a proto jsme byli velmi rádi, že jsme se probojovali až do finále, kde jsme se utkali o celkové vítězství právě s Duklou Liberec.

V pátek nás čekal jen jeden zápas a to s H.Králové. Myslím, že pokud ten den kluky někdo viděl hrát, že by si na ně tedy nevsadil. Zápas jsme v tie-breaku vyhráli, ale výkon to byl tristní.
La : H.Králové 2:1 (21,-27,12)
Kdo znáte Jirku /trenéra/, tak vám je jasný jakou „sodu“ kluci pak dostali. No a kdo znáte zase mě /asistentku a kluků ochranářku/, tak vám je jasný jakou „sodu“ pak dostal trenér.
Ale asi to pomohlo, protože v sobotu už kluci hráli dobře, trenér byl celkem mírný a já fandila co to šlo.

V sobotu byla našim prvním soupeřem Příbram a zápas jsme vyhráli.
La : Příbram 2:0 (12,24)
Přesně ve 12.hod. jsme nastoupili k zápasu proti Č.Lípě a opět tu bylo naše vítězství.
La : Č.Lípa 2:0 (12,20)
Poslední sobotní zápas nás čekal s Ostravou. Věděli jsme, že pokud chceme hrát v první čtyřce, že musíme vyhrát a to se podařilo.
La : Ostrava 2:0 (13,23)
Když se podíváte na všechny naše sety, tak vidíte jak to bylo nahoru a dolů, takže za 4 vítězství jsme byli opravdu moc rádi.

Byla tu neděle a zápas proti Kolínu. To byl hodně těžký soupeř, tak i sety byly vyrovnané 1:1 a hrál se tie-break. Kluci zápas dotáhli do vítězného konce pro nás.
La : Kolín 2:1 (22,-21,12)

A šlo se tedy do finále – Lanškroun x Liberec. Zápasová bilance byla 1:1, takže naděje na vítězství byla pro oba dva týmy stejně velká.
První set jsme prohráli s 21, v druhém setu kluci bojovali co to šlo, ale bohužel pro nás jsme opět prohráli i když „jen“ s 23.
La : Liberec 0:2 (-21,-23)
Samozřejmě, že nejdříve zavládl v našem týmu velký smutek. Když hrajete finále, chcete ho strašně vyhrát… Po chvíli ale kluci pochopili jak nádherného výsledku dosáhli, jaký je to pro náš malý Lanškroun úspěch a tak stříbrné medaile už přebírali hrdě a s úsměvem.
Kluci moc vám všem gratulujeme a děkujeme – jste borci !!!
K stříbrným medailím jsme ještě v týmu obdrželi jedno individuální ocenění a to, když byl vyhlášen nejlépe přijímajícím hráčem turnaje Jirka Roubal junior.

Tímto našim výkonem jsme si také zajistili přímý postup na Mistrovství republiky st.žáků, které se koná opět v Hradci Králové ve dnech 4.- 6.5.2018

Konečné pořadí týmů :
1. Dukla Liberec 70 bodů
2. VK Lanškroun 69 b.
3. TJ N.Jičín 61 b.
4. TJ Č.Lípa 61 b.
5. VK Ostrava 61 b.
6. VK Příbram 59 b.
7. SKV Kolín 55 b.
8. ČZU Praha 48 b.
9. Slavia H.Králové 47 b.
10. GV Beskydy 47 b.
11. VSC Zlín 46 b., 12. VK Rychnov n.K. 39 b., 13. TJ Svitavy 36 b., 14. VK Č.Budějovice A 36 b., 15. Blue Ostrava 26 b., 16. SKV Brno 26 b., 17. VK Znojmo 23 b., 18. Prosek Praha 23 b., 19. TJ V.Meziříčí 20 b., 20. Volleyball Nymburk 17 b., 21. Volejbal Kladno 10 b., 22. VSK Č.Krumlov 8 b., 23. Aero O.Voda 7 b., 24. VK Č.Budějovice B 5 b.

Velice děkujeme všem našim fanouškům, kteří za námi až do Hradce přijeli – rodičům, prarodičům, sourozencům, příbuzným, ostatním lanškrounským trenérům a příznivcům – moc si toho vážíme a děkujeme za podporu a úžasnou atmosféru kterou jste klukům vytvořili.

Naši stříbrní hráči : Radek Martinák, Honza Jirásek, Jirka Roubal, Béďa Smolák, Táda Šebrle, Jirka Jehlička, Maty Langer, Filip Joza, Dan Waclaw, Radek Beneš
A náš zlatý trenér : Jirka Roubal /st./

Standa Musil
VO TJ Lanškroun