vítězný tým ve složení: Jan Horák (vyhlášen nejlepším nahrávačem celého turnaje), Antonín Cifrain, Jiří Štancl, Martin Kolář, Leoš Lederer, Libor Kumpošt, Vladimír Lavička
MISTR ČR VETERÁNŮ NAD 40 LET – GALACUP 2018 – SK Rybník (vítězný tým hrál ve složení: Jan Horák (vyhlášen nejlepším nahrávačem celého turnaje), Antonín Cifrain, Jiří Štancl, Martin Kolář, Leoš Lederer, Libor Kumpošt, Vladimír Lavička)

CHOCEŇ – Již dvacet tři let let se scházejí veteráni nad 40 let pod vysokou sítí, již dvacet tři let předává Luboš Vašina, jako ředitel a organizátor této oblíbené soutěže, medaile a diplomy nejlepším družstvům naší republiky. Nejinak tomu bylo i 28. a 29. dubna již tradičně v Chocni.

V sobotu 28.4. se v 10 hodin rozjel kolotoč zápasů ve dvou základních skupinách nejlepších družstev, která se do finálového turnaje rekrutovala ze tří kvalifikačních skupin, které se hrály v letošní sezoně v Letovicích, Rakovníku a Rousínově, ve kterých bojovalo 14 týmů z celé republiky.

Po sobotních bojích ve skupinách se postupně rýsovala čtveřice družstev SK Rybník, VK Liberec, SKP Holešov a Žatec, která vypadala herně nejlépe a byla tak pasována na medailové pozice.

V neděli se rozjely zápasy o medaile. Loni šestý SK Rybník měl na tomto turnaji fazonu jako hrom a jako první postoupil do letošního finále. Zato favorit favoritů VK Liberec narazil na obětavou hru SKP Holešov a musel se po porážce 1:2 spokojit pouze se zápasem o třetí místo. V bojích o medaile porazil nakonec Žatec 2:1 o třetí místo. Finálový zápas zařídila družstva SK Rybník a SKP Holešov měl náboj a byl opravdovým vyvrcholení M-ČR veteránů nad 40 let a jeho 23. ročníku. Hráči ze sebe vydali všechno a předváděli skvělé výkony a volejbalové umění.

Nakonec si vítězství vybojovalo a MISTREM ČESKÉ REPUBLIKY 2018 se stalo družstvo

SK Rybník

2. SKP Holešov
3. VK Liberec
4. Žatec
5. Lokomotiva Seniors Rakovník
6. Valaši.cz
7. Rayfilm Opava

Na turnaji se jako každým rokem vyhlašovali i nejlepší hráči finálového turnaje M-ČR. A bylo opravdu z čeho vybírat. Nakonec byli vyhlášeni:

Lubomír Staněk – VK Liberec

Marek Tezzele – SKP Holešov

Jan Horák – SK Rybník

Před početnou diváckou kulisou se hrálo s míči gala a zápasy bezproblémově rozhodovali již zkušení rozhodčí, kteří jsou na této akci jako doma. Rozhodně přispěli k pohodovému, ale přísnému vedení zápasů. Za tuto skutečnost jsem právě já rád. Dobrých rozhodčích s respektem od hráčů a trenérů je čím dál méně.

Vážení stálo to za to! A bylo vidět a cítit perfektní atmosféru po oba dva hrací dny. V neděli ve 14.00 hodin předal Luboš Vašina s rozhodčími Kamilem Renčínem, Michalem Kostkou, Petrem Kučerou a hostem závěrečného ceremoniálu panem Janem Motlem (předseda OV ČVS Ústí nad Orlicí).

Ještě jednou děkuji všem hráčům, pořadatelům kvalifikačních turnajů, rozhodčím, firmě GALA, a všem, kteří pomáhají udržet tuto třiadvacetiletou tradici a věřím, že se do budoucna obnoví i tradice antukové ligy, která trvala nepřetržitě 21 let.

Lubomír Vašina
Organizátor a ředitel M-ČR veteránů nad 40 let a volejbalu na antuce (antukové ligy)