OSTRAVAOsm let trvalo, než se českotřebovští volejbalisté dočkali opět MISTROVSKÉHO TITULU, to bylo v seniorské kategorii, v mládeži to byl půst více jak dvacetiletý. O to větší radost máme z toho letošního již sedmého titulu v historii oddílu, který získali naši žáci v barevném volejbalu.

Když jsme odjížděli do Ostravy, všichni se moc těšili a každou chvilku jsem slyšel slogan, kterým se kluci bavili a motivovali. Docela mě to pobavilo, ale jako placebo to fungovalo asi výtečně. „ Jejich revírem je Ostrava, jejich tempo je vražedné, jejich protivníci jsou Ostrava, Letovice, Praha, Frýdek-Místek, kluci z České Třebové trénují ve dne v noci, jejich úkolem je hrát co nejlépe a vyhrávat“

Celorepublikové finále se konalo o tomto víkendu v areálu Vysoké školy báňské v Ostravě. Osmačtyřicet hřišť a tisícovka volejbalistů hrála o své první tituly. Naši borci ve složení Lukáš Vašina, Radim Šulc a Denis Žaba odjížděli do Ostravy jako favorité a svoji roli potvrdili, když nepoznali za celý víkend hořkost porážky a jednoznačně si vybojovali:

1. místo na Mistrovství České republiky v barevném volejbale ročník 1999 a mladší.

V sobotu se hráli skupiny, kde postupně porazili družstva VK Ostrava, Beskydy Frýdek – Místek, Kometa Praha, Fatra Zlín, ŠSK Ostrava.
Příjemným zpestřením byla večerní návštěva utkání naší mužské volejbalové reprezentace, která hladce vyhrála s Makedonií v evropské kvalifikaci.

Do nedělních finálových bojů jsme vstoupili jasným vítězstvím proti ŠSK Frýdek – Místek a kluci si po výborném výkonu upevnili svoje herní sebevědomí., postupně pak v dalších bojích nedali šanci družstvům ČZU Praha, VK Ostrava a Sokol Letovice. Radost po posledním zápase byla obrovská a při předávání zlatých medailí si kluci zaslouženě vychutnali svůj první mistrovský titul v životě.

Celému dlouhému procesu postupu až do finálového turnaje, předcházeli nejdříve regionální turnaje, poté oblastní, které se hráli pro Čechy a Moravu. Ve všech turnajích neztratilo naše družstvo ani zápas a navíc ani set. Na začátku sezony hráli za družstvo a pomohli tak k vítězstvím Martin Blažek a Tomáš Strnad, ale bohužel na finálový turnaj rozhodlo vedení soutěže o snížení kategorie o 6 měsíců a tak se kluci o 2 měsíce nevešli na soupisku pro tento turnaj. V každém případě i jim je potřeba poděkovat.

Volejbalisté poděkovali mladým za jejich podporu!
Čeští volejbalisté slaví postup na mistrovství Evropy ve volejbalu. Mladí volejbalisté obdrželi medaile za umístění v republikovém finále. A protože jsou volejbalisté jedna rodina, navzájem si pomáhají. Mladí volejbalisté přišli české reprezentanty podpořit v sobotním utkání proti Makedonii a pomohli tak výrazně k postupu českého národního týmu na Mistrovství Evropy 2013 v Polsku a Dánsku.

Všichni čeští hráči si pochvalovali vynikající atmosféru, kterou jim ostravští fanoušci s mladými volejbalisty připravili, proto se Hudeček a spol. rozhodli, že to malým talentům vrátí. V neděli dopoledne byl na chvíli přerušen program zápasů republikového finále minivolejbalu, najednou se mezi barevnými caparty objevili „velikáni“ našeho sportu, které nešlo přehlédnout. Rozdávali úsměvy, autogramy a malé upomínkové předměty.

Odměnou za skvělé výkony nebyl jenom „MISTROVSKÝ TITUL, ale velkým zážitkem byla společná fotografie s Českým národním týmem mužů.

 Za TJ. Sokol Česká Třebová II. Lubomír Vašina