LANŠKROUN – Sportovní hala SOŠ a SOU v Lanškrouně uvítala 27. kolo utkání druholigových volejbalistů, ve kterém domácí mužstvo vyzvalo Olomoucko. Do začátku utkání vstoupili lépe hosté. Volejbalisté z Olomoucka v modrých dresech si po celý set drželi nad domácími v černém náskok. “Od nás ze začátku nebyla vůbec žádná chuť, žádnej drive prostě. Nebyli jsme hlavou v zápase a taky se to tak podepsalo, načež jsme zkazili spoustu podání,” řekl Dominik Stasiowski. Ani v koncovce se domácím nepodařilo soupeře dohnat. První dějství tak skončilo 21:25 ve prospěch Olomoucka. Druhý set měl podobný průběh jako ten první. V koncovce se domácí snažili dorovnat, ale ani time out těsně před koncem jim nepomohl skóre otočit. Olomoucko si tak mohlo připsat na konto další výhru za stavu 23:25. “Z obou dvou stran ten začátek byl takovej nervózní, potom jsme se do toho trošku lépe obuli my, domácí ztráceli pořád dva, tři body, takže to dotáhli ve dvou setech do koncovek,” okomentoval Jan Hřebíček.

Ve třetí části utkání se síly obrátily a domácí hostům nedali šanci až do konce dějství, které vyhráli s náskokem pěti bodů, tedy 25:20. “Nakopli jsme se, šli jsme do toho naplno, radovali jsme se z každého balónu, začal se dávat servis hlavně. To byl prostě důležitej bod toho zlomu, řekl bych. Najednou jsme byli my v laufu, Olomoucko bylo celou dobu pod náma,” popsal Dominik Stasiowski. “Došlo ke změně nahrávače, myslím si, že hodně zrychlil hru, a že už nám to dělalo v obraně větší problémy. Kluci líp začali podávat. Trápili jsme se na příjmu,” sdělil nám Jan Hřebíček. Ve čtvrtém setu udrželi domácí nastavenou laťku. Nakonec skončil podobně jako ten třetí, tedy 25:18 pro Lanškroun. “Zkusili jsme co se dalo, potom jsme i střídali. Nemáme tady dneska úplně všechny hráče, takže jsme říkali, že  trošku ušetříme síly na ten důležitej tie-break, protože 2 body jsou pro nás důležitý,” dodal Jan Hřebíček. Tato taktika se Olomoucku vyplatila. Hned zpočátku rozhodujícího pátého setu se opět ujali vedení, které si udrželi až do vítězného konce se skórem 9:15. Body za vyhraný zápas se stavem 2:3 se tak připsali hostům.

Domácí pro změnu vyhráli druhé utkání téhož dne, které skončilo 3:2. Na domácí půdě si Lanškroun opět zahraje 9. března.