ČESKÁ TŘEBOVÁ – Již několik let lze Moniku Simonovou vidět, jak se na svém bicyklu v rámci tréninkových dávek prohání po okolí České Třebové. Přestože na kole jezdila od dětství, svou cyklistickou kariéru zahájila až v dospělosti. Odrazovým můstkem byly závody lokálního charakteru. Po nich následovalo měření sil na mezinárodní úrovni v Itálii, Polsku, Slovinsku, Rakousku a dalších zemích.

To by však nebylo možné bez tvrdé dřiny při trénincích. Celá řada pohárů je důkazem toho, že se práci podařilo zúročit. Mezi amatéry získala Monika Simonová nejcennější tituly. Stala se mistryní republiky, dvakrát přivezla zlato z ME a letos v květnu si v italském Occhiobellu vyjezdila titul Mistryně světa.

Úctyhodné výkony předvedla specialistka na časovky i mezi profesionálkami. Několik umístění na stupních vítězů vybojovala navzdory velké konkurenci. Najeté kilometry má v plánu přeměnit v úspěchy i v budoucnu. Snad se jí při cestě za dalšími medailovými umístěními vyhnou zdravotní problémy, defekty či jiné nepříjemnosti.