ČESKÁ TŘEBOVÁ – První podzimní víkend patřil na třebovských Horách běžcům na tradičním běžeckém memoriálu Františka Jindry. Protože bylo téměř ideální počasí pro běh, do závodu se přihlásil velký počet závodníků, který v konečném součtu přesáhl číslo 250. V sobotu se už od rána na původně běžkařských okruzích činili nejprve nejmenší běžci.

Jak postupovaly věkové kategorie výše, zvětšovala se i vzdálenost jednotlivých okruhů. Před obědem odstartovala hlavní kategorie, ve které ženy běžely šest kilometrů a muži dokonce devět. Memoriál v dospělých kategoriích patří do seriálu ISCAREX Cup, přesto se jej nezúčastnili všichni vedoucí závodníci. Současný lídr seriálu Jiří Miřejovský ovšem nechyběl. Po odstartování si však od počátku vypracovával náskok jiný běžec, který není obvyklým závodníkem seriálu. Jiří Horčička je reprezentantem ČR v běhu na lyžích a závod pro něj byl pouze mezitréninkem mezi jednotlivými úseky přípravy na zimní sezonu.

Jak OIK sdělil, pro účast se rozhodl především kvůli počasí. Horčička si s přehledem hlídal odstup od ostatních a závod celkem jasně vyhrál. Druhého Miřejovského to však nemuselo mrzet, protože jeho ostatní pronásledovatelé si mnoho bodů do seriálu nepřipsali. Po doběhnutí hlavních kategorií si na své mohl přijít i doprovod dětí a diváci, kteří se mohli zapojit do rodinných štafet. Organizátoři i závodníci byli spokojeni i přes to, že nepadla obvyklá meta 35 minut.