ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Slavnostní zahájení letošního Rieter Cupu se uskutečnilo v Hernychově vile. Tam se setkali partneři a přátelé turnaje. Přivítal je starosta Ústí nad Orlicí Petr Hájek. Úvodní hrací den Mistrovství České republiky v tenisu mužů a žen měl na programu zápasy prvního kola.

To přineslo překvapení v podobě vyřazení třetí nasazené hráčky Veroniky Závodské, kterou přehrála oddílová spoluhráčka Klára Hladká. Na jednom z osmi kurtů překvapení nepřipustila nasazená jednička Jana Matoušková. Po výsledcích 6:2 a 6:4 porazila Vendulu Plechatou 2:0. Na úvodní utkání se chystala obhájkyně loňského prvenství Zuzana Skočdopolová-Zálabská. Turnajová hráčka číslo dvě přijela do Ústí nad Orlicí s jasným cílem – vyhrát.

První krok k jeho naplnění udělala výhrou v souboji s Žanetou Maťhovou. Odstartovala také kategorie mužů. I přes neúčast některých tenistů má turnaj své favority. Jsou jimi Jan Mertl a Jan Šátral. Finálové zápasy jsou naplánovány na čtvrtek ve čtyřhrách a na pátek ve dvouhrách.

[serialposts]