ČESKÁ TŘEBOVÁ – Běžecká sezóna pokračovala dalším závodem. Na programu byl výběh na Kozlovský kopec. Přestože se mnozí účastníci již 22. ročníku vybičovali k co nejlepším výkonům, nejrychlejší časy vylepšeny nebyly. Překonán však byl rekord v počtu účastníků. Účastníci závodu nazvaného „Běh na Kozlovský kopec“ se shromáždili v okolí Habrmanovy ulice.

Na start výběhu, jehož výsledky měly být započítány do Českého poháru v bězích do vrchu a také Iscarex Poháru 2013, se postavil rekordní počet závodníků. Ti poměřili síly v několika věkových kategoriích. Muži i ženy různého věku museli k regulérnímu absolvování závodu překonat stejnou vzdálenost i převýšení trati. O vedení se přetahovali favorité a v čele se vystřídalo hned několik závodníků. V závěru měl ale nejvíc sil Tomáš Cink. Reprezentant Iscarex Teamu do cíle doběhl za 18 minut a 21 vteřin. Vítěz závodu vsadil hned od úvodu vše na jednu kartu. Silami nešetřil a byl úspěšný. Druhé místo si v barvách Jiskry Ústí nad Orlicí vyběhal Radek Hübl. Na nejrychlejšího běžce měl ztrátu 6 sekund. Tomáš Blaha z Atletického klubu Asics Kroměříž si letos pohoršil.

Vítěz minulého ročníku tentokrát skončil třetí. Kozlovský kopec vyběhl za 18 minut a 43 vteřin. Mezi ženami kralovala Jana Jiroušková. Výběh absolvovala za 21 minut a 37 sekund s téměř dvouminutovým náskokem před svými soupeřkami. Druhou a třetí pozici obsadily běžkyně z Iscarex Teamu. Adéla Stránská zaběhla 5,2 kilometru za 23 minut a 33 sekund. Michaela Stránská na svou starší sestru a týmovou kolegyni ztratila 5 vteřin.