ČESKÁ TŘEBOVÁ – Další kolo krajské hokejové ligy je minulostí. Na českotřebovském zimním stadionu se utkali domácí Kohouti s HC Spartak Choceň a první dvě třetiny byly jako na houpačce. Domácí nejprve prohrávali 0:2, poté se dostali do vedení a nakonec celky vstupovali do poslední třetiny za smírného stavu 3:3.

487 fanoušků se tak mohlo těšit na zajímavou dvacetiminutovku. Hned v úvodu vypálil domácí Zadina v modrobílem na hostujícího gólmana Sajdla a změnit stav utkání se pokusil i choceňský Jan Krejza – neúspěšně. Vedení se ujali českotřebovští v čase 43:10, kdy do branky dostal puk Pejcha, který tak zaznamenal svůj již třetí gól v zápase. 4:3. Ve chvíli, kdy zbývalo zhruba 20 vteřin do konce trestu hostujícímu Královi, vsítil Fúzik za asistence Hemského a Jindřicha pátý gól a domácí tak odskočili na rozdíl dvou branek.

Kapitán hostů se hrou svého mužstva spokojený nebyl. “Přestali jsme hrát důrazně, přestali jsme hrát to, co jsme chtěli. Jednoduchou hru, jednodchý přechod středního pásma, zbytečně jsme si to komplikovali. Pramenily z toho naše individuální chyby a je Česká Třebová je proměnila,” řekl Lukáš Pilař.

Těsně před koncem utkání se hosté rozhodli odvolat gólmana a navýšit tak počet hráčů, na trestné lavici navíc seděl Fúzik. Prázdná branka nezůstala bez povšimnutí domácích a v 59. minutě a 37. vteřině zpečetil výsledek Hemský, který úspěšně proměnil Finkovu přihrávku v šestý gól, který střelil takřka přes celou hrací plochu. “Tak soupeř hrál powerplay a to je prostě vabank, Marek Hemský tyto situace umí trefit, vzal to na sebe a dal gól,” zhodnotil poslední branku Jaromír Jindřich.

Zápasu věnovali českotřebovští zvýšenou pozornost.“My jsme se tady na ten zápas museli důkladně připravit, protože kolo před tím v Moravský Třebový, jsme nepodali optimální výkon a musím říct, že kluci to vzali za svý a dneska jsme byli lepší i když jsme prohrávali od začátku,” uzavřel domácí trenér.

Kohouti mají nyní na programu tři venkovní zápasy a 22. ledna přivítají na svém ledě Moravskou Třebovou.