ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Již dvacátým třetím rokem se konala vzpomínka na dlouholetého basketbalového funkcionáře v Ústí nad Orlicí, která se nazývá Memoriál Ing. Bohuslava Langa. Ve sportovní hale v Zahradní ulici se během pátku a soboty představila tři mužská a tři ženská družstva.

Do Ústí nad Orlicí se na tuto sportovní akci tradičně sjíždějí týmy z blízkého i vzdálenějšího okolí. V mužské části se turnaje krom domácího Basketbalového klubu účastnila ještě Choceň a Česká Třebová, v ženské části se na letošním Memoriálu představila domácí děvčata, Týniště nad Orlicí a basketbalistky Pardubiček.

Basketbalový oddíl Ústí nad Orlicí pořádal premiérově tuto akci pod hlavičkou nově vzniklého oddílu, jenž zaujal místo v Ústí nad Orlicí po rozpadlé Jiskře. Jeho členové po letech založili také oddíl žákyň, které se na Memoriálu objevily a sehrály přátelské utkání. Oddíl se tak snaží o pokračování dlouholeté tradice basketbalu v Ústí nad Orlicí.

Konečné pořadí letošního Memoriálu Bohuslava Langa tak v ženách znamenalo vítězství Týniště nad Orlicí, druhá byla domácí děvčata a třetí oddíl Pardubiček. V mužích vyhrála Choceň, druhá byla Česká Třebová a třetí skončilo Ústí nad Orlicí.