ČESKÁ TŘEBOVÁ – V areálu českotřebovského gymnázia se konal jubilejní 20. ročník Streetball cupu, soutěže v pouličním basketbalu žen a mužů nad 16 let. Účastnili se ho hráči z Česka, Slovenska i Polska.

Na turnaj, nad kterým přijaly patronát basketbalové reprezentantky Petra Kulichová a Edita Šujanová, se letos sjelo přes 160 hráčů. Mužské trojčlenné týmy byly v základní fázi rozděleny do skupin. “Pět skupin po šesti týmech každej s každym. Takže každý tým odehraje minimálně pět zápasů, nejlepší tři z každé skupiny postupují do play off,” objasnil systém hry Marek Trejtnar, organizátor turnaje.

Mezi muži nakonec pohár za první místo vybojoval tým Šindy ze Sezemic a Pardubic, druzí byli Machines z Brna a třetí Motýlci2 ze Svitav. První místo mezi ženami obsadil brněnský tým Jak to chceš, druhá byla Nulová šance z Pardubic a třetí pražský tým Sralas. Cenu za nejkurioznější koš si odnesl organizátor akce Marek Trejtnar, nejlepším smečařem byl vyhlášen Roman Radovskii z pražského týmu Basket.obchod.cz a nejlepším trojkařem Tomáš Teplý ze svitavského týmu Motýlci 2.