ÚSTÍ NAD ORLICÍ – V Ústí nad Orlicí se konal 25. ročník Memoriálu Bohuslava Langa, který je pojmenován po bývalém starostovi města. Po třetí se konal jako turnaj mladších žákyň. V minulých letech se Memoriálu účastnilo pouze šest týmů, letos jich bylo poprvé deset. “Dřív jsme ho pořádali pro jenom kategorii dospělých, ale tím, že kategorie dospělých skončily a začali jsme tady dělat děti, tak už vlastně třetí ročník pořádáme pro děti,” řekl trenér Tomáš Skalický.

Týmy byly rozděleny do skupin A a B, přičemž každé utkání se hrálo na čtyři čtvrtiny o délce 10 minut. Pro účastnice byl turnaj i přípravou na nadcházející sezónu. “Tento turnaj vlastně pořádáme těsně před sezónou, aby se nějak ty děti sehrávali, protože nám zachvíli začne žákovská liga, tak potřebujem taj vlastně si tady za víkend odehrajou 5 zápasu a to je vlastně jenom příprava pro ně,” řekl trenér Tomáš Skalický.

Jedním ze zápasů, který si děvčata z Ústí nad Orlicí zahrála, byl mač s SŠHM Handicap Brno, který domácí hráčky otočili ve svůj prospěch až v závěrečných minutách.

Po odehrání základních skupin následovaly zápasy o konečné umístění. Na třetím místě skončil Sokol Hradec Králové 2004. Na druhé místo dosáhli hráčky Sokol Hradec Králové 2003 a z vítězství na turnaji se radovaly hráčky týmu Basket Slovanka Praha.