TURÍN (ITÁLIE) / ČESKÁ TŘEBOVÁ – Českotřebovská cyklistka Monika Simonová se zúčastnila v minulých dnech European Masters Games v Turíně. Českou republiku reprezentovala ve třech disciplínách (časovka jednotlivců, silniční závod, kriterium) a v každé se ji podařilo vybojovat medaili, když si z Evropských her odvezla dvě zlata a jedno stříbro.

Hned první den Evropských her nastoupila závodnice týmu Cyklotrénink František Trkal do časovky jednotlivců a na 13km dlouhé a velmi technické trati získala zlatou medaili.

Třetí hrací den šampionátu se konal silniční závod, který se odehrával v kopcovitém okolí Turína a na 70km dlouhé trati vybojovala Monika Simonová stříbrnou medaili, když v závěrečném desetikilometrovém stoupání na dominantu okolí Turína kostel Superga dojela 2minuty za vítězkou.

V sedmém soutěžním dni se konalo v jednom z parků Turína cyklistické kriterium. V kategorii žen byl závod vypsán na 30minut + 2 kola. I v tomto závodě se podařilo Monice dojet do cíle ve vedoucí tříčlenné skupině a protože každá závodnice byla z jiné věkové kategorie, braly všechny zlatou medaili.

„Do Turína jsem jela s přáním získat alespoň jednu medaili a to se povedlo hned v prvním závodě, což bylo super. Další závody jsem si o to víc užívala i když byly pekelně těžké. Formu se podařilo parádně vyladit a přijde mi až neskutečné, že vezu domů tři medaile a z toho dvě zlata“, řekla po posledním závodě Monika Simonová.

Velké poděkování patří partnerům, kteří Moniku Simonovou podporují v roce 2019 a díky kterým se mohla zúčastnit Evropských her.

Účast podpořil hejtman Pardubického kraje Martin Netolický.

Dalšími partnery jsou: ARMAT spol. s r.o., Elektro Franc s.r.o. ,Město Česká Třebová, Skalický Transport, Eko Bi s.r.o. , Sport Bárt, Pivovar Faltus, BB Cut, Auto Eso a Roman Houda

Pavel Veit