ČESKÁ TŘEBOVÁ – Sportovní areál na Horách v České Třebové přivítal 22. ročník memoriálu bratra Františka Jindry známého pod názvem Cross po lyžařských tratích doprovázelo slunečné počasí. “Letos se závodu zúčastnilo 239 závodníků, přičemž hlavního závodu 78. Z toho je vidět, že bylo obsazeno i hodně mládežnických kategorií. Dokonce se zúčastnilo lidového běhu zhruba kolem 45 lidí,” sdělil nám ředitel závodu Martin Voleský.

Účastníky lidového běhu čekalo jedno kilometrové kolečko. Mezi muži doběhl první Michal Vacek a ženskou kategorii ovládla Markéta Havlíčková.

Délka hlavního závodu byla rozdělena podle věkových kategorií. “Ta nejdelší trať hlavního závodu měřila 9 km, ale potom to bylo podle kategorií odstupňované dle jejich propozic: 4, 6 a 9 km,” doplnil Martin Voleský. Mezi ženami zaběhla šesti kilometrovou trať nejrychleji závodnice českotřebovského ISCAREXu Michaela Stránská v čase 26 minut a 29 vteřin. “Já jsem dneska spokojená, běželo se mi dobře. Trať se mi moc líbila, je dneska i pěkný počasí a běželo se lesem, po louce, takže to bylo moc pěkný,” řekla Michaela Stránská. Pro druhé místo si s časem 27 minut a 43 vteřiny doběhla Lenka Jančaříková startující za Orel Židenice. Pomyslný bronz si odnesla reprezentantka orlickoústecké SILVITY Jana Matyášová, která trať zdolala za 28 minut a 9 vteřin.

Mužský závod ovládl reprezentant klubu Orel Židenice Lukáš Soural, který devíti kilometrovou trať zaběhl za 36 minut a 57 vteřin. “Já jsem tady byl před 2 rokama a to bylo totálně mokrý, takže to byl dobrej kros a dneska hezký počasí, dobře se běželo. Je to krásně členitý, skoro žádná rovina, pořád nahoru nebo dolů, takže výborný,” prozradil Lukáš Soural. 2. místo patřilo Radku Hejlovi z Letohradu. Ten se do cíle dostal o 3 vteřiny později. “Mě to vyhovuje právě, takový nahoru dolů, já takovou trať běhám dost často v Letohradě, tam jak je ten biatlonovej areál, tak jsem na to zvyklej, takže mě tahle trať sedí,” řekl nám Radek Hejl. Třetí místo s časem 37 minut a 34 vteřiny obsadil Jaroslav Tlapák z České Třebové.