ČESKÁ TŘEBOVÁ – Dvěstětřicetpět vyznavačů běhu si i letos našlo cestu do areálu Hory v České Třebové, kde se  postavili na start tradičního závodu a vydali se na trať.

Letos se jednalo již o 17. ročník Crossu po lyžařských tratích a 19. ročník Memoriálu Františka Jindry. “František Jindra byl totiž členem Orla a v padesátých letech organizoval vlaky na Hostínskou pouť a za to byl perzekuován a zavřen. Čili na památku jeho tady vlastně pořádáme tenhle závod,” řekl pořadatel Petr Voleský.

Na ženy čekaly dva tří kilometrové okruhy a na muže ještě o jedno kolo více. “Jedná se poměrně o docela náročné tratě, protože to je nahoru dolu a ty tratě jsou pro lyžování jako, a když je to na běhání, tak jsou opravdu poměrně náročné,” sdělil pořadatel Petr Voleský.

Mezi ženami se nejlépe s těžkou tratí vypořádala Adéla Stránská z Iscarexu Česká Třebová v čase 25 minut a 37 sekund. “Mě se dneska běželo dobře, protože je krásný počasí, hezká příroda kolem, takže jsem si to fakt užila,” řekla Adéla Stránská.

Mužský závod opanoval Petr Nechvíl z AC Choceň s časem 36 minut 38 vteřin. “Pocitově se mi neběželo dobře teda, byl jsem nějakej utahanej, byl jsem rád, že tam za Martinem Vackem visím, abych pravdu řek. Mezi druhym a třetim kolem, tam jsem měl trochu krizi, byl jsem rád, že jsem byl za Martinem, že jsem se tam vyvez, chvíli odpočal si, a pak jsem ho předběh no. Mládí zvítězí,” sdělil Petr Nechvíl

Vítěz absolutního pořadí mužů se zúčastnil i závodu rodinných štafet na 3 krát 150 metrů, kde s týmem Mimoni skončil opět na stupni nejvyšším. “To je supr taky, mají to tady dobře udělaný, všichni si zazávoděj. Malý velký spokojenost jako,” řekl Petr Nechvíl.

Na druhém místě v rodinných štafetách skončil tým Vebrovi a třetí místo vybojovalo družstvo Fojti.