ČESKÁ TŘEBOVÁ – Závod zahájily dětské kategorie. Hlavní běh následoval hned poté a byl rozdělený dle věku zúčastněných. “Tam běží dorostenci, junioři a potom ženy, ty se dělí na A, B, C a muži A, B, C, D,” prozradila Oldřiška Voleská. Tratě měli dlouhé od čtyř do devíti kilometrů. A jak již napověděl název závodu i místo konání, čekal soutěžící kopcovitý terén. “Všichni kdo sem jedou, tak vědí, že to není úplně jednoduchá trať. Musí se občas potýkat s nějakými překážkami, nějakým kořenem. Ikdyž tratě jsou pěkně připravené, vysekané, ale prostě je to terén,”  řekla Oldřiška Voleská.

Vítězem hlavní kategorie devíti kilometrové tratě byl Jan Kubíček z TJ Jiskra Litomyšl. Nakonec vyhrál souboj o první místo s časem 36 minut a 26 vteřin. “Běží se tady líp než na běžkách teda. No, já jsem věděl, že bych měl být rychlejší. On Radek je větší vytrvalec, ale přece jenom jsem mladší, tak jsem si věřil, že bych ho mohl porazit,” řekl nám Jan Kubíček. Pro druhé místo si o jednu vteřinu později doběhl Radek Hejl z Letohradu. Třetí příčku obsadil Mojmír Dryml, soutěžící za Hvězdu Pardubice.

Mezi ženami zvítězila Lenka Dušková z ISCAREXu Česká Třebová s časem 28 minut a 4 vteřiny. “Od samýho začátku jsem šla v poklidu a Bára teda utekla hodně, ale já jsem ji začala v závěru prvního kola trochu stahovat, takže jsem šla trochu zkušeně a podařilo se mi běžet pořád jako průběžně a v klidu, tak to dobře dopadlo,” sdělila Lenka Dušková. O 20 vteřin později doběhla Jana Matyášová reprezentující tým SILVITA s.r.o. Ústí nad Orlicí. Na třetím místě se umístila Barbora Nováková z týmu Sokol Kunvald s časem 29 minut a 2 vteřiny.