ČESKÁ TŘEBOVÁ – Českotřebovští Kohouti přivítali na svém ledě soupeře ze Světlé nad Sázavou. Na souboj o první místo tabulky se přišlo podívat 549 diváků, kteří v prvních dvou třetinách viděli čtyři góly domácích a jeden hostů.

Do třetí třetiny vstoupily lépe domácí v bílomodrém, kteří hned v úvodu stříleli dvakrát na hostujícího gólmana Koubského. Vzápětí hráč Světlé nad Sázavou Kubát prověřil pozornost Nimmerrichtera, který ale střelu zneškodnil. V čase 42:36  svým druhým gólem v utkání zvýšil Jakub Fúzik na 5:1. “Tam skvěle vyhrál Patrik Stehno buly, já jsem to chtěl kolem nohou někde k tyčkám. Mezi nohy to tam někde prolítlo,” řekl OIK TV útočník domácích Jakub Fúzik.

Střelec dvou gólů se nedávno vrátil po zranění na led. “Jsem nebyl skoro na ledě, musím se do toho dostat, ještě potrénovat pořádně, pak už se to bude jen zlepšovat,” sdělil útočník domácích Jakub Fúzik.

Hosté se snažili nepříznivý vývoj utkání zvrátit, kapitán Ondřej Včela vystřelil a domácí brankář si zákrokem příliš jistý nebyl. Na druhé straně českotřebovského hřiště si obránci nepohlídali Vlčka, který se tak dostal do šance. Minutu a sedmnáct vteřin před koncem se prosadil Pavel Kavalír – stav zápasu 6:1. “Nám to dneska hrubě nevyšlo, my jsme nepřijeli ani jako tým. Přijeli jsme spíš hrát každej sám za sebe a hokej je bohužel kolektivní sport a to se odrazilo jak na výsledku, tak na našem výkonu,” řekl trenér hostů Jiří Přibyl

Třicet šest vteřin před koncem zápasu odjel na trestnou lavici za faul loktem Fúzik a hosté hráli v početní výhodě. Pouhou sekundu před koncem upravil na závěrečných 6:2 Jan Svoboda. “Já jsem říkal klukům, že to je svátek hokeje tady v Český Třebový, ať k tomu tak přistoupíme, ať si to užijeme ten hokej především. Já musím dneska fakt říct, že kluci hráli parádně,” sdělil trenér domácích Jaromír Jindřich.

Další zápas sehrají Kohouti na svém hřišti ve středu 9. listopadu s Hlinskem.