ČESKÁ TŘEBOVÁ – Českotřebovský zimní stadion hostil další utkání Krajské hokejové ligy mužů. První semifinálové utkání mezi HC Česká Třebová a HC Chrudim sledovalo na tribunách 692 diváků, kteří v prvních dvou třetinách viděli čtyři góly domácích a dva hostů.

V úvodu třetí třetiny se o snížení stavu pokusil hostující Viktor Mlejnek v červeném  a na druhé straně se o vstřelení branky neúspešně pokusil Pavel Pelán. Hostující se stále snažili o vstřelení branky, Ondřej Karásek však pálil pouze do českotřebovského Nimmerrichtera. V čase 46:13 byl vyloučen chrudimský Jiří Polák a vzápětí se ke dvěma šancím dostal Jakub Fúzik, který svým třetím gólem v utkání zvyšoval na 5:2.

Tři šance si následně vypracovali hosté. Nejprve bránu domácích ohrozil před chvílí vyloučený Jiří Polák a později stříleli i Seidler a Dobiáš. 12 minuta a 48 vteřina třetí třetiny přinesla vyloučení domácího Jindřicha Zítky, chrudimští se stále snažili stáhnout třígólové manko a vypracovali si další příležitosti. Velkou šanci spálili po nedorozumění českotřebovských obránců. Nabídnutou šancí ale hostující útočník pohrdl.

Čtyři minuty a padesát jedna sekund před koncem se již hosté dočkali a snížili na 5:3. Na listinu střelců se zapsal Michal Haltuch. V závěru ještě mohli po odvolání brankáře Filipa Amenta domácí skórovat do prázdné brány.

Českotřebovští Kohouti se tak ujali vedení v sérii 1:0 na zápasy. Oba týmy se opět střetnou ve středu 1. března na Chrudimském stadionu a poté v neděli 5. března opět v České Třebové.