ČESKÁ TŘEBOVÁ – Podle výsledků z předchozích sezon by asi málokdo čekal, že hokejisté Hlinska přijedou na zimní stadion na Skalce jako papírový favorit. Zatímco Kohoutům vstup do sezony nevyšel a před vzájemným duelem byli až šestí, tým z města s koněm ve znaku okupoval druhé místo tabulky.

Na začátku třetí třetiny duelu mezi Českou Třebovou a Hlinskem vedli domácí Kohouti 5:3. Hosté se ve snaze o změnu průběžného výsledku hnali do útoku, ale kontaktní gól ne a ne přijít.

V 50. minutě si kotouč vyměnili Pejcha s Procházkou a na konci jejich akce byl Michal Křečan. Svým druhým gólem v utkání poslal Kohouty do vedení 6:3. Další branka už před zraky tří set devadesáti a jednoho diváka nepadla. Ačkoli domácí Prachař trefil sedm minut před koncem horní tyčku a zanedlouho poté ho střelou do brankové konstrukce napodobil hostující útočník Havel. Česká Třebová tak porazila Hlinsko 6:3.

Na třetí výhru v sezoně budou Kohouti moci navázat ještě v tomto týdnu. Konkrétně doma v odloženém utkání proti Ledči nad Sázavou a následně v Chotěboři.