ČESKÁ TŘEBOVÁ – Kuželna na Kozlovské ulici hostila další turnaj českotřebovské Lokomotivy. V dalším kole kuželkářské Interligy 2018/2019 se v českotřebovské Kuželně utkaly dva týmy z předních příček tabulky. Zatímco Lokomotiva měla jistotu bronzu, Rokycany bojovaly o čtvrté místo. “Bohužel se mi to moc nepodařilo, ale nakonec jsem to zachránil, takže dobrý. Samozřejmě nás mrzí, že nám to nevyšlo na první místo, ale tak vítěz může být jenom jeden, takže to přejeme České Třebové,” okomentoval Miroslav Šnejdar, SKK Rokycany.

Mezi prvními čtyřmi hráči se nejlépe vedlo Petru Dobešovi z České Třebové, který shodil 643 kuželek. “Se svým výkonem spokojenej jsem. První dráhu jsem začal dobře a pak jsem trošku polevil, ale nakonec jsem vyhrál ten jeden důležitý bod, takže spokojenej jsem,” řekl nám Petr Dobeš. Následně se vedení ujali hosté až do posledního kola, kdy shodil nejvíce kuželek, přesněji 681, českotřebovský hráč Jan Bína. Ani to ovšem Lokomotivě nepomohlo a hráči z Rokycan měli volnou cestu k vítězství v tomto utkání.

Česká Třebová je dle slov trenéra, se svým působením v soutěži spokojená. “Myslím si, že sezóna probíhala ze začátku ne zrovna dobře. Ale určitě kluci svou takovou tou vůlí a tím chtíčem, který měli, tak vlastně šli za titulem a ten titul se podařil do České Třebové dostat,” dodal Luděk Keprt. První příčku v soutěži obsadili ŠK Železiarne Podbrezová a druhé ŠKK Trstená Starek. I přes prohru ve 22. kole si dokázala Lokomotiva udržet třetí místo v kuželkářské Interlize a zároveň se stala i českým mistrem. Mezi tuzemskými týmy se pod Českou Třebovou umístily Rokycany, bronzovou příčku pak obsadilo družstvo z Luhačovic.